Een bedrijfsfeest organiseren in 5 stappen

Een hechtere band creëren met je collega’s, sociale vaardigheden ontwikkelen en creativiteit aansporen. Naast het feit dat bedrijfsfeestjes erg gezellig zijn, zijn ze ook erg effectief. Je leert namelijk op een dieper niveau samen te werken met jouw collega’s. Zo wordt de productiviteit ook op de werkvloer verbeterd. Je vindt namelijk sneller nieuwe manieren om met elkaar te communiceren. In dit artikel helpen we je met het organiseren van het perfecte bedrijfsfeest voor jouw organisatie.

Stap 1. Doelen stellen

Een bedrijfsfeest is leuk voor alle betrokken collega’s. Wanneer je tijdens een bedrijfsfeest ook wilt werken aan teambuilding kan het helpen om van te voren duidelijke doelen op te stellen. Denk bijvoorbeeld aan duidelijke aandachtspunten waar collega’s aan kunnen werken. Nadat duidelijk is wat je tijdens het werkuitje wilt bereiken, kan je activiteiten bedenken die het beste bij jouw doelen passen.

Stap 2. Budget bepalen

Het is belangrijk om na te denken over het budget voordat je doorgaat naar de details. Met een duidelijk budget kan je makkelijker bepalen welke activiteiten jouw bedrijf zich kan veroorloven. Met een duidelijk budget hoef je ook niet te vrezen voor hoge prijzen achteraf.

Stap 3. Gezelschap verzamelen

Bij een bedrijfsfeest of bedrijfsuitje is het ultieme doel om een hechter team te creëren. Daarbij is het dus belangrijk dat verschillende collega’s worden uitgenodigd. Sommige collega’s zijn socialer dan andere collega’s. Het is belangrijk dat ook medewerkers die normaal op de achtergrond blijven, actief betrokken zijn tijdens het bedrijfsfeest.

Stap 4. Gebruik de natuur

Het is altijd een goed idee om een bedrijfsfeest te houden in de natuur. Zo maak je het feest net wat leuker voor alle betrokkenen door er een fysiek element aan te koppelen. Doorgaans zit je veel op kantoor. Een bedrijfsfeest in de buitenlucht kan daarom zorgen voor een frisse afwisseling.

Stap 5. Stap uit je comfortzone

Een bedrijfsfeest met teambuilding activiteiten kan aanvankelijk ongemakkelijk zijn. Vooral wanneer je normaliter niet zoveel contact hebt met collega’s. Het is daarom belangrijk om de sfeer positief en ontspannen te houden. Een improvisatieworkshop is een geweldige manier om iedereen beter te leren kennen en een sterkere band te creëren.

Een bedrijfsfeest bij Bosque

De makkelijkste manier om een bedrijfsfeest te organiseren is door dit samen te doen. Vraag aan je collega’s wat ze leuk lijkt, of wat ze absoluut niet willen doen. Bij Bosque adviseren wij jullie graag. Samen organiseren we een bedrijfsfeest dat je niet snel vergeet. Ook voor trouwerijen en verjaardagen kun je bij ons terecht! We beschikken over karakteristieke trouwlocaties in de buurt van Zutphen, Apeldoorn en Arnhem.

Neem contact op Wil je meer weten over Bosque of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij denken graag vrijblijvend met je mee.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.