De perfecte playlist voor je bruiloft maken

Moeite met het uitzoeken van de perfecte afspeellijst voor je bruiloft? Wij hebben alle tips en trucs die je nodig hebt om je bruiloftsmuziek te kiezen. Een soundtrack maken voor de mooiste dag van je leven is niet makkelijk. Voordat je begint met het samenstellen van de perfecte lijst met deuntjes, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Van het zoeken naar inspiratie tot het samenhangend laten klinken van het geheel, het is iets ingewikkelder dan al je favoriete nummers in een Spotify-afspeellijst gooien. Maar wees gerust! Wij hebben voor jullie een lijst gemaakt met alles wat je moet onthouden bij het kiezen van de liedjes voor je bruiloft.

Kies een DJ of band

Een van de eerste details om uit te zoeken is wie de afspeellijst regelt op jullie grote dag. Dit kan een DJ, band of een combinatie van beide zijn. Sommige mensen kiezen voor live muzikanten tijdens de ceremonie, maar kiezen voor een DJ tijdens hun feest. Anderen kiezen ervoor om de hele dag een DJ te hebben. Het is aan jou, maar wat je ook kiest het zal invloed hebben op je muziek keuze. Houd er rekening mee dat sommige bands alleen binnen hun eigen genre spelen, terwijl DJ’s meer openstaan voor variatie.

Verzamel inspiratie

Begin je zoektocht met het zoeken naar wat muzikale inspiratie. Bekijk trouwvideo’s op YouTube, huur een paar romcoms of zoek op Spotify naar liefdesafspeellijsten. Misschien vind je wel een paar verborgen juweeltjes waar je anders nooit van gehoord zou hebben.

Maak jezelf vertrouwd met de basis

Elk van de belangrijkste nummers – van de aankomst van jullie gasten tot de laatste dans op jullie feest – moet zorgvuldig worden bedacht om bij de stemming te passen. Bijvoorbeeld, voor de ceremonie wil je iets romantisch dat past bij je tempo als je loopt door het gangpad. Het staat je natuurlijk altijd vrij om de regels te overtreden (het is jouw feest, je kunt doen wat je wilt).

Begin met de grote nummers

Als je je afspeellijst gaat samenstellen, begin dan bij het begin – door alle nummers op een rijtje te zetten waarvan je weet dat je ze nodig hebt. Van de ceremonie tot de eerste dans en het aansnijden van de taart, er is veel om over na te denken. Bedenk eerst de belangrijke nummers en ga dan aan de slag met de rest van je afspeellijst.

Denk aan de stijl van je huwelijk

Hoewel je muziek niet per se bij de stijl van je bruiloft hoeft te passen, is het wel een leuke manier om de boel samenhangend te houden. Als je de receptie houdt in een historisch huis in Gatsby-stijl, kun je overwegen om een afspeellijst te gebruiken met veel oldies of jazz. Als je een schuurfeest organiseert, waarom dan niet een paar gouwe ouwe volksnummers? Het team van Bosque denkt graag met je mee. Zoek je een buiten trouwlocatie of wil je trouwfeest organiseren in een boomgaard? Wij beschikken over de leukste ruimtes.

Ga voor een mix

Verscheidenheid is de specerij van het leven, dus profiteer van alle verschillende genres en tijdperken van muziek voor jullie grote dag. Niet alleen zal dit de vele generaties op je gastenlijst plezieren, maar het zal ook de toon zetten voor verschillende delen van je receptie. Een band of DJ die langzame, jazzy deuntjes afspeelt tijdens het diner zal je gasten verleiden om te praten zonder te worden afgeleid door de muziek, terwijl het afspelen van sommige Top 40 nummers zal helpen om menigeen te laten dansen.

Zorg ervoor dat het samenhangend klinkt

Een mix van nummers is belangrijk, maar je wilt niet dat je afspeellijst onsamenhangend of onhandig klinkt. Als je precies weet welke nummers je wilt meenemen in je playlist, probeer ze dan in een logische volgorde te zetten. Je wilt niet dat de trommelvliezen van je gasten worden geschokt door een plotselinge overgang van André Hazes naar Metallica.

Probeer het uit

Je wilt gênante momenten op je grote dag tot een minimum beperken, dus maak eerst een proefrit met je muziek voordat je iets vastlegt. Loop de afspeellijst van begin tot eind door om er zeker van te zijn dat alles werkt; oefen het lopen op het nummer van de ceremonie, het dansen op het nummer van de eerste dans en het losgaan op de soundtrack van de receptie. Als er iets niet goed lijkt te zijn, kun je het omwisselen – er zijn genoeg nummers om uit te kiezen.

Neem contact op Wil je meer weten over Bosque of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij denken graag vrijblijvend met je mee.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.