Waar moet je rekening mee houden als je een locatie voor je receptie kiest?

Bij het kiezen van een trouwlocatie staat de catering misschien niet op de voorgrond. Maar als je wilt dat de catering van uw receptie alles is waar je van gedroomd hebt, moet je een paar belangrijke details controleren.

Heeft je cateraar een locatie om op te stellen?

Hoewel het niet per se een deal-breaker is, hebben de meeste cateringbedrijven een geschikte ruimte nodig om op te stellen. De grootte van de ruimte hangt af van het menu en het aantal gasten dat je verwacht. Als er echter warm of koud eten moet worden bewaard en er is geen ruimte beschikbaar, dan moet het cateringbedrijf misschien zijn eigen verwarmingsovens meenemen of zelfs een koelwagen.

Heeft de locatie water voor cateringdoeleinden?

Ook het cateringbedrijf heeft water nodig voor verschillende doeleinden, maar vooral voor het wassen van de handen. Als warm en koud stromend water niet beschikbaar is op een locatie die je overweegt, zal je cateraar de juiste temperatuurgecontroleerde opslagvaten moeten meenemen om de veiligheid te garanderen en te voldoen aan de gezondheidsvoorschriften.

Is er stroom beschikbaar voor de cateraar?

Net als water zal het cateringbedrijf waarschijnlijk stroom nodig hebben om ervoor te zorgen dat het voedsel op de juiste temperatuur blijft tot het tijd is om de gasten te bedienen. Als je een locatie kiest die geen nabijgelegen stroomvoorziening heeft, zal je met de cateraar moeten overleggen over de mogelijkheid om generatoren of andere stroombronnen te gebruiken.

Staat de locatie van de receptie het deponeren van cateringsafval toe?

Niet elke locatie staat toe dat je hun containers of vuilnisbakken gebruikt na het schoonmaken. Als jouw cateraar het afval moet afvoeren, kan dit gevolgen hebben voor hun logistiek en mogelijk voor de prijs van je eten. Ontdek hier onze trouwlocaties in Apeldoorn, trouwlocaties in Arnhem en andere trouwlocaties buiten.

Mag je je eigen cateringbedrijf voor de receptie gebruiken?

Sommige locaties hebben hun eigen cateringtak of hebben een exclusieve overeenkomst met een lokale receptieleverancier. In dat geval mag je je eigen cateraar niet gebruiken. In andere gevallen laten ze jouw eigen eten verzorgen, maar moet je daarvoor een extra vergoeding betalen. Dit is een belangrijke overweging, vooral als je al een cateringbedrijf hebt geselecteerd.

Bij Beleef Bosque in Eerbeek kunnen wij je voorzien van prachtige locaties voor je bruiloft in combinatie met uitgebreide catering diensten. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op Wil je meer weten over Bosque of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij denken graag vrijblijvend met je mee.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.