De voor- en nadelen van een winterbruiloft

Overweeg je een winterbruiloft te plannen? Of zijn jullie tijdens de kerstdagen verloofd en willen jullie ook op jullie verlovingsdag gaan trouwen? Wil je voordeliger uit zijn en trouwen buiten het reguliere trouw seizoen? Of misschien is de winter gewoon jullie favoriete seizoen? Er zijn meer dan genoeg redenen om in de winter te trouwen dan de meeste mensen zich realiseren. Maar er zitten ook een aantal nadelen aan een winter bruiloft. Met deze lijst heb jij een totaaloverzicht van alle voor en nadelen en kan jij ze tegen elkaar opwegen.

Voordeel: Locaties zijn vaker beschikbaar

De wintermaanden zijn voor bijna elke trouwlocatie nooit zo druk als de lente, zomer of herfst. Dus, met een winterbruiloft is de kans groter dat je droomlocatie voldoende beschikbaarheid heeft. En omdat er in deze periode minder bruiloften zijn, kan je trouwlocatie misschien extra accommodaties aanbieden die ze normaal niet kunnen aanbieden tijdens hun drukke seizoen. Bijvoorbeeld een vroegere opbouw of een langere afbouwtijd.

Nadeel: Je favoriete bloemen zijn niet beschikbaar

Zelfs als je geen professionele bloemist bent, besef je misschien dat bloemen seizoensgebonden zijn. De winter staat niet bepaald bekend als een bloeiend seizoen. Houd er rekening mee dat je favoriete en populaire bruidsbloemen misschien niet beschikbaar zijn voor een winterbruiloft, dus je zult open moeten staan voor nauwe alternatieven of unieke opties zoals zijdebloemen om de look te creëren die je voor ogen hebt.

Voordeel: Je make-up zit de hele dag goed

Vaarwel pluis haar en smeltende make-up! Als je je geld uitgeeft aan de perfecte glamour look op je trouwdag, betekent een winterbruiloft geen zweterige lokken of glinsterende gezichten.

Nadeel: Je make-up zit de hele dag goed

Winterweer is onvoorspelbaar en kan reizen en speciale evenementen gemakkelijk verstoren. Als je een groot aantal gasten heeft die van buiten de stad komen, houd er dan rekening mee dat als er storm op komst is, je misschien lege stoelen en minder schuifelende voeten op de dansvloer zult hebben.

Voordeel: Knusse drankjes

Winterbruiloften kunnen koud zijn. Maar, winterse cocktails en drankjes zijn een grote PRO die iedereen meteen zullen opwarmen! Lees ook meer over de laatste trends betreffende hapjes en drankjes op een bruiloft. Breng hulde aan het winterseizoen met glühwein, appelcider of rum met warme boter. Er is geen betere manier om je gasten te verwennen dan met een warme chocolademelk- of koffiebar. Bied op maat gemaakte bruiloftsmokken aan als geschenk, pepermuntstokjes om in te roeren en miniatuur donuts om in te dippen. Daar proosten we op!

Nadeel: Het is snel donker

Tijdens de wintermaanden is het snel zonsondergang. Het kan zomaar zijn dat het om half 5 al donker is. Houd hier dus rekening mee wanneer je gaat bepalen wat de begintijd van je bruiloft wordt. Informeer ook bij je fotograaf naar het beruchte “gouden uur” van de zonsondergang. Dit is het uitgelezen moment om buiten trouwfoto’s te maken (als het weer meewerkt!), en het is de moeite waard om je ceremonie eromheen te plannen.

Een winterbruiloft bij Bosque

Heb je ontdekt dat een winterbruiloft wel bij jullie past? Dan is de volgende stap om een geschikte locatie in midden Nederland vinden of ga je voor een trouwlocatie in de Veluwe. Wil jij een buitenbruiloft in de sneeuw, of toch knus en warm binnen zitten met je gezelschap? Bij Bosque heb je verschillende mogelijkheden als het gaat om een winterbruiloft. Zo kan je bij ons terecht voor een:

Informeer dus gerust naar de mogelijkheden.

Neem contact op Wil je meer weten over Bosque of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij denken graag vrijblijvend met je mee.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.